tisdag 31 juli 2012

fredag 27 juli 2012

Avresa mot kvitbrygga!

Årets resa är äntligen här. 120 mil i minibuss innan jiggarna kommer i vattnet. Av någon märklig anledning blir det mer och mer packning för varje år. Detta är bara min del av det hela.

onsdag 25 juli 2012

En vecka i Norge!

På fredag är det avresa med sportfiskeklubben. En vecka på kvitbrygga. Svårslagen semester. Viktigaste att packa: hutlösa mängder feta jiggar. Funderar dock på att utöka semestern till två havsfiskeresor nästa år. Tips på bra ställe att åka till lite tidigare eller senare på året?

tisdag 24 juli 2012

Ett par dagars jakt på bäcköring.

I urskogen utanför östmark, strax söder om bastvålen. Tjockt med björn och varg. Öring, grill och en kall öl på kvällen. En riktigt bra start på semestern. Kommer lite bilder ikväll när jag är åter hemma.

lördag 21 juli 2012

Upprepade ormbesök på bryggan.

Den uppvärmda bryggan inne i vassen brukar vara ett bra ställe att meta småfisk till abborrfisket. Det är lä från vinden och solen steker varmt. Ett riktigt gött ställe att sitta på. Idag var vi inte ensamma att njuta i solen här. Gång på gång kom denna rackare upp och snokade bland grejerna. Uppenbarligen hade vi snott hans plats i solen. När vi rörde oss för mycket pep han iväg bara för att några minuter senare komma tillbaka igen. Denna precedur upprepades ett flertal gånger. Han gjorde ett litet avbrott i solandet för att observera andungarna i vassen bredvid bryggan. Längden var klart över metern så det var en ganska stor kompis vi fick. Lite lojt ringlade han sedan iväg igen bara för att vänta tills vi lämnade bryggan och han åter kunde få lugn och ro i solen. _DSC5749-2 _DSC5732 _DSC5712 _DSC5710 _DSC5699 _DSC5716 _DSC5749

Metar abborre med spöknäckarrobin.

Andra spöt som knäcks på kort tid.

tisdag 10 juli 2012

Putte rapporterar om bra gösfiske.

Han är ute på Vänern och kör lite kvällsfiske efter gös. Här Brocke med en bättre fisk på 5.7 kg.

måndag 9 juli 2012

söndag 1 juli 2012

Årets första sutare.

Ingen jätte men kul med första. Lite värme och finväder så det blir fart på dem vore trevligt. Majs+maggot dagens bete. Även mört, brax, björkna, sarv och sarv/mörthybrid landades. Riktigt bra gäddbetesstorlek på flera av dem.